tirsdag 31. mars 2015

Reersø løbet 2015

Her kommer et lite reisebrev fra årets Reersø tur ( bedre sent enn aldri)

Det har etter hvert blitt en tradisjon at representanter fra SK Kraft reiser ned til Danmark i begynnelsen av mars hvert år. Dette var fjerde året på rad, og årets representanter var Jonas, Bjørn Harald, Per og Dag.
Turen startet på Tranby fredag 6. mars kl.14.00. Per stilte som sjåfør, Bjørn Harald hadde ordnet godt med niste og forfriskninger. Saabe`n oppførte seg eksemplarisk og vi kjørte inn foran sommerhuset ved 23 tiden.

Rekotur dagen før løpet. Viktig med en grundig gjennomgang av løypa
Lørdag 7. mars våknet vi til en morgenfrisk Per som allerede hadde vært nede hos kjøpmannen og ordnet med ferske bakevarer, egg og bacon. Etter en god dansk frokost ble vi enige om at en
rekognisjons tur var lurt. Alltid greit å sjekke løypeforholdene, spesielt når store deler av løypa er i terreng.

Fin gjeng:)
Løypa den var fin den. Relativt tørr og fast. Så da var neste spørsmål, hvor mye vind var det meldt for løpsdagen? I og med at løypa går helt ute ved kysten, så er den veldig utsatt for vind. Værmeldingen kunne fortelle at vi kunne vente oss rundt 6 -7 sekundmeter.
Store deler av løypa ligger helt ute ved havet
Etter løpeturen ble det tid til en rask dusj før vi reiste til Bilka ( kjøpesenter) for å bunkre opp forsyninger som skulle være med hjem til Norge.
Et solid måltid "dagen før dagen" på gamle Reersø kro
Lørdagens middag ble inntatt på gamle ærverdige Reersø kro. Jonas og Per fikk sin porsjon med røgt ål som de hadde drømt om en stund, mens Bjør Harald og Dag gikk for dagens anbefaling, en nydelig fisketallerken med en fisk jeg ikke husker navnet på:) Deretter bar det hjem til sommerhuset for siste oppladning til løpet.

Henting av startnummer
Søndag 8.mars. Da var endelig dagen kommet. Nok en gang sørget Per for ferske rundstykker og en nydelig frokost. Været var helt strøkent, vårsol fra blå himmel og omtrent så mye vind som var meldt. Vi tok oss god tid til å forberede oss før vi satte oss i bilen og kjørte ned til Reersø huset for å hente startnummer
Oppvarming må til
Deretter bar det ut på en oppvarmingsrunde i flotte landlige omgivelser, før de aller siste forberedelser ble unnagjort.
Alle forberedelser er gjort, nå gjenstår bare løpet.
Det var en fin og avslappet stemning før start. Stadig flere deltakere dukket opp, noen tok oppvarmingen veldig seriøst, mens andre varmet opp med småprat i vårsola.
30 sek. før startskuddet går
Startskuddet smalt nøyaktig kl. 13.00, og 120 entusiastiske løpere la i vei nedover Strandvejen i full galopp. Det er en svak helling ned mot havnen, så farten blir ganske god de første meterne. For de fremste løperne lå utgangsfarten på mellom 3.00 - 3.20.

Deretter går løypa ut i terrenget og blir noe mer kupert. Vinden var merkbar, men ikke så plagsom vi hadde fryktet. SK Kraft gutta plasserte seg i første halvdel av feltet. Alle løp et jevnt løp og kom inn på topp 20 lista, noe vi er meget godt fornøyd med.
Fornøyde karer med vel gjennomført løp
Etter løpet var det servering av kake og kaffe. Det ble tid til litt sosialisering med våre danske løpevenner før vi vendte nesen mot sommerhuset for vask og hvile. Deretter tok vi turen ut til Skipperkroen og en skikkelig biffmiddag.

Reiseleder, formann og organisator for hele turen Per Morten Krogh gjorde en kjempejobb for at Reersø løbet 2015 ble en veldig bra opplevelse. Takk til Per!
Resultater finner du her!




Vi fikk til og med tid til litt kulturhistorie, her er Per ved "Fårehuset"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar