søndag 15. februar 2015

Bislett 50 km 2015

Etter en mørk høst og vinter var det endelig klart for en ultrautfordring.
I år var det Bislett Alliansen som sto som arrangementansvarlig, og den oppgaven gjennomførte de med stil.

SK Kraft stilte med 3 påmeldte, Bjørn Harald, Morten og Tom Rune Bertelsen. I tillegg var Dag også påmeldt, men måtte kaste inn håndkle på grunn av sykdom, men Bjørn Harald, Morten og Tom Rune var klare for 50 svette km i kjelleren på Bislett.

Nytt av året var at arrangøren hadde satt opp to startpuljer. En for de som ønsket å løpe med en antatt sluttid på under 4 timer eller bedre, og en pulje med antatt sluttid mellom 4 til 7 timer. På den måten ble det bedre plass og mer armslag til samtlige løpere.

Mange av landets beste løpere var samlet i første pulje, og det ble løpt i høyt tempo fra første meter.
Brødrene Risa tok 1. og 2. plass med tidene 3.03.47 og 3.13.15.
3. plassen ble kapret av liungen Gjermund som er tilbake i knallform. Han fikk en sluttid på 3.15.55

Så tilbake til SK Kraft`s store sønner Morten og Bjørn Harald.
Morten har ofte hatt som tradisjon å starte i et høyt tempo i lange løp. Han har holdt store deler av løpene men ofte møtt veggen på slutten. I går kunne Morten fortelle at han endelig lyktes med å sette et jevnt tempo som holdt helt inn til mål. Han løp med en god følelse og hadde fine bein.
Morten endte til slutt på en meget sterk 9.plass med tiden 3.30.22.
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Bjørn Harald åpnet også i sterkt tempo og løp de første 30.km relativt lett og greit. Deretter ble det bare vondt forteller Bjørn Harald. Med andre ord de siste 20 km ble løpt på bein som i utgangspunktet egentlig bare ville at det skulle ta slutt. Ofte er det slik når man løper disse lange løpene, at kropp og hode ikke er helt enig om hva som er OK. Da er det ekstra sterkt å gjennomføre, og det på godt under 4. timer. Sluttiden til Bjørn Harald ble 3.54.05
Foto: Bjørn Hytjanstorp

Gratulerer begge to!

Senere på dagen var Tom Rune også i gang med sine 50 km. Med over 200 maraton er han en rutinert ringrev som har vært med i dette gamet lenge. Han løp inn til 5:19:42. Flott innsats. Vi gleder oss til Tom Rune's Påskemaraton i april.

Kondis skriver følgende om Bislett 50km 2015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar