søndag 23. november 2014

Bislett 24 hour indoor challenge 2014

Sportsklubben Kraft stilte med to deltagere til årets Bislett 24 hour indoor Challenge, Morten Karlsen og Roberth Haugland.

Å forberede seg til å løpe i 24 timer er utrolig vanskelig. Det krever enormt mye trening og en god posjon galskap. I tillegg skal du absolutt ha dagen. Hva som skjer med kroppen etter 4 timer, 6 timer, 8 timer osv. vet man ikke.

Både Morten og Roberth har hatt et trøblete år med diverse skader. Morten kom først i gang med løpingen på vårparten, mens Roberth har slitt fra mai/juni og utover høsten.

Uansett, har man trua, kan man også flytte fjell. Og begge gutta har løpt lange løp før og var så godt forberedt som de kunne bli.

Løpet foregår altså i 24 timer, innendørs på Bislett. Hver 6. time snur man og løper den andre veien, på en bane som måler ca. 540 meter.

På hele den ene langsiden er det serverings-stasjon. Her kan deltagerne få servert nær sagt hva som helst. Og det er klart at kroppen trenger en del næring for å kunne holde i 24 timer. Denne langsiden kalles også Norges lengste julebord.

En ivrig supporter med tommel opp foran Norges lengste julebord.
 
 
Løperne er også forberedt med klesskift, skoskift, sportstape, vaselin, liggeunderlag og selvfølgelig sovepose.

Kl. 10.00 lørdag morgen gikk starten. 130 deltagere fra flere land la i vei. Viktig å finne et rolig tempo og innse at du ikke er ferdig før om et døgn.

Både Morten og Roberth kom godt i gang. Morten blandet seg inn i topp 10 ganske tidlig, mens Roberth åpnet roligere og håpet å holde så lenge som mulig. Han hadde som sagt ikke all verden treningsgrunnlag grunnet skader i høst.

Og det skulle vise seg at det ble for tøft for Roberth, som gjennomførte et 80 km Ultraløp i våres.
Etter ca 9 timer og 56 km løping sviktet kroppen. Det var ikke annet å gjøre enn å kaste inn håndkle.
Synd, men det kommer flere sjanser for hardhausen fra Lierskogen.

Bjørn-Harald, Øystein og undertegnede ankom Bislett ca. kl. 21.00 for å gi vår støtte til gjenværende SK Kraft-representant. Morten løp utrolig bra og var ved godt mot da det nærmet seg 12 timers løp. Han var fin i steget selv om han kjente det både her og der. Vi heiet Morten frem en times tid, før vi ønsket ham en god natt og satte kursen hjem til Tranby.

Morten tok seg tid til et bilde med BH og Øystein.


Morten i blå trøye. (Foto: Kondis)


Hjemme kunne vi følge Morten "Live" via Kondis. Morten's løp ble bedre og bedre, og da vi rundet midnatt var Morten på en flott 3. plass.

Og mens vi andre kunne krype til køys og nyte en god natts søvn, fortsatte Morten sin kamp om å nå magiske 200 km på et døgn. Kl. 04.20 var det derimot slutt. Kroppen ville ikke mer. Kvalmen kom, krampene kom. Alt kom på en gang. Det var bare å avslutte og innse at nok for være nok.

Morten løp fantastiske 168 km på ca 18 timer. Det tilsvarer 4 maraton!!! Vi gratulerer med en strålende og helt ufattelig prestasjon. Fantastisk!!

I dette selskapet holdt det til en ca 39. plass. Det finnes mennesker som gjør dette fra tid til annen, og flere menn og kvinner maktet faktisk å løpe lengre enn 200 km. Den som løp lengst var Maria Jansson fra Sverige som presterte utrolige 224 km.

En helt utmattet Morten ble hentet av sin kone og fraktet hjem til Tranby. "Hvil deg nå, Morten. I morgen skal du på jobb."

Klarer så vidt å løfte fjernkontrollen.
 
 
For Kondisreportasje og resultater, følg link:  http://www.kondis.no/bislett-24-hour-indoor-challenge-fra-time-til-time-oppdatert-0940.5624436-127695.html
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar