søndag 16. februar 2014

RAK Half Marathon 2014

I år har jeg besluttet, at jeg vil forsøge at deltage i løb i nogle af de andre Emirater.

Fredag den 14. februar gik turen derfor til Ras Al Khaimah, hvor jeg skulle løbe RAK Half Marathon 2014.  Ras Al Khaimah er det nordligste Emirat i de Forenede Arabiske Emirater, og er placeret ved Hajjar-bjergene med højder på op til 1.900 meter. Det var 8 gang, at RAK Half Marathon blev holdt, og løbet har udviklet sig til et virkeligt internationalt løb.

Verdenseliten på startstreken.

I år var der 2.400 deltagere fra mere end 90 lande, og en stor part af verdenseliten i marathonløb brugte løbet som træning til de kommende måneders løb. 2013-vinderne af Dubai-Marathon, Boston-Marathon, London-Marathon m.fl. deltog således i løbet.

Løbet er verdens hurtigste 1/2-marathon og er indehaver af både verdensrekorden for mænd (0:58:53) og damer (1:05:50). Også i år blev der sat nye rekorder, og de første 8 over målstregen i mændenes løb fik således en tid på under en time (nr. 8 kom ind på 0:59:54). Vinderen af mændenes løb blev Lelisa Desisa med en tid på 0:59:36 og Priscah Jeptoo vandt dameløbet 1:07:02.

I mål på ny pers! 1:41:24. Godt tilfreds.

Omgivelserne var perfekte med en morgentemperatur på omkring 16 grader stigende til 22 grader. På trods af manglende træning siden Dubai Marathon i januar måned besluttede jeg dog at forsøge at gå efter en god tid. Udover en lille krise fra 10-15 km gik det godt, og jeg kom i mål på en ny PB på 1:41:24. Det var en god start på weekenden :-))