mandag 27. januar 2014

Standard Chartered Dubai Marathon 2014

Det er 2 år siden sist vi var en gjeng som dro ned til Dubai for å løpe maraton. I år var det igjen aktuelt å ta en tur, men det ble til at jeg dro alene. Det er ikke alltid det passer inn i travle kalendere. Jeg var heldig og fikk lirket det inn.

Grunnen til at Dubai er aktuelt er at klubben har medlemmer som bor der, Louise og Henrik med deres to barn, Amalie og Konrad. Henrik løper selv maraton og sammen skulle vi prøve oss på ny pers, litt utenfor sesong.

Startnummer hentes dagen før i Souk Madinat.

Spente dagen før dagen.

Løpstrøya er klar.


Vi mente selv at forberedelsene skulle holde, så vi var ganske spente da vi sto på startstreken fredag morgen kl. 07.00.

På vei til start. Klokken nærmer seg 06.00.

I start- og målområdet er det en gruppe etiopiske damer
som underholder med sang.

Fotografen var ikke helt stø på hånda.

Stor stemning før start.


SK Kraft-trøya vekte oppsikt fra enkelte nordmenn på startstreken, så det er tydelig at klubben har gjort seg bemerket de to årene den har eksistert.

Ny løpsrute av året. Vi startet i området rundt Burj Al Arab, også kalt "Seilet". Løp langs med kysten ca 15 km., snudde og løp tilbake. Da vi ankom Burj Al Arab igjen etter ca. 30 km., gikk turen forbi og langs kysten den andre veien mot "Palmen". Etter totalt 36 km. returnerte vi og løp mot mål.Ruta var helt flat. Ingen vind og behagelig temperatur.

De første 30 km gikk fint og både Henrik og jeg fulgte skjema til ny pers. Men her møtte vi den berømte veggen. Kilometertiden sank drastisk og de siste 12 km ble en kamp.

Henrik nærmer seg mål og gir det siste.


Ikke langt igjen.


Vi nådde ikke målet som var å sette ny pers. Allikevel måtte vi si oss sånn passe fornøyd med tidene. Det er jo tross alt tidlig på sesongen. Det kommer flere løp.

For reportasje og resultater, se link:
http://www.kondis.no/ny-juniorverdensrekord-paa-maraton.5400693-127694.html

I mål ventet jublende tilskuere fra tribuneanlegget de hadde satt opp for anledningen. Ny flott medalje til samlingen..


To fornøyde deltagere. "Seilet" i bakgrunnen.

Årets medalje.

Dubai Marathon er et arrangement hvor man også kan løpe 10 km eller 3 km. Og ikke lenge etter vår målpassering kom Louise, Amalie og Konrad i mål etter deltagelse på 3 km-løp.

Konrad og Amalie viser stolt frem medaljen.


Kroppen var mørbanket og vi var enige om at vi ikke var helt i mål før vi hadde fått oss en dusj og kunne legge oss rett ut på en seng med etpar Ibux. Vi hadde tross alt vært oppe siden kl. 04.30.

Dagen etter var vi friske nok til å nyte en bedre lunsj på det flotte Jumeira Beach Hotel.
Tusen takk til familien Lindskou Mouritsen for gjestfriheten og nok et fantastisk opphold.


Familien Lindskou Mouritsen foran
Jumeira Beach Hotel.

Turen ble avsluttet med shopping i Dubai Mall
og en kikk på Burj Kalifa.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar