mandag 10. mars 2014

Reersø løbet 2014

Så var det klart for et av årets høydepunkter for undertegnede, Reersø løbet 2014.
Årets deltagere var, foruten meg selv, Geir og Bjørn Harald.

Tidligere nevnte SAAB skulle frakte oss trygt fra Tranby til Reersø, med ankomst Reersø fredag kveld kl. 21.15. Og alt gikk som det skulle. Stewardessen Bjørg Harald sørget for både rundstykker, kaffe og sjokolade fra baksetet, mens 2. pilot Geir var ekstra øyne på trafikken.

Fremme i hytta var det bare å fyre peis for å få temperaturen opp på et nivå hvor man kunne tillate seg å kaste dunjakka.

Lørdag våknet vi opp til et fantastisk vær med sol fra skyfri himmel. Det ble sørget for solid frokost med både egg, bacon, ansjos mm. Gode og mette bar det videre til fotografering i solveggen for det tradisjonsrike "sydenbilde" som skulle erte hjemmeværende SK Kraftere. (Ikke like kaldt som i fjor.)

Etter en liten shopping skulle løypa testes dagen før dagen. Geir og Bjørn Harald noterte seg flittig hvor det var mulig å gi ekstra gass, hvor det var mulig å løpe forbi på trange stier og hvor det kunne lønne seg å spare litt på kreftene. Selv var jeg mest opptatt av å ta noen bilder til denne bloggen.

Rolig befaring dagen før dagen.Lørdag kveld ble det bespisning på "øens stolthed" Reersø Kro. På menyen sto både Pepperbiff, Fylt Rødspætte og Stegte Ål. Det er viktig med god næring dagen før viktige løp ;)

Søndag våknet vi igjen til en strålende dag, og etter nok en solid frokost, var det bare å forberede seg på løp. 8,3 harde kilometre rundt Reersø.

Klare for avreise.


Vi møtte opp ved Reersø-huset en time før start og ble tatt godt imot av den nye arrangørklubben, Høng Løbeklub. Den første vi snakker med viser seg å være fra Norge. Etter litt snakk viser det seg at hun er fra Støren i Trøndelag og heter Wenche Hovin. Bjørn Haralds bedre halvdel, Jorunn Kjelås, er fra samme sted og kjenner godt til familien. Dette var en overraskende start på løpet. Det ble til at vi snakket både med Wenche og hennes danske mann en liten stund før løpet. (Wenche flyttet til Høng og Danmark for over 20 år siden)

En hyggelig prat med Wenche og hennes mann
fra arrangørklubben, Høng Løbeklub.


Så var det på tide å varme opp:

Geir foran Reersø-huset.
 

Det gjøres klart til løp.
 

Oppvarming i "Det gamle Reersø".

Snart klare for løp.
 
7 Rådyr på et jorde.
 
 
Så gikk starten. Full fart fra Reersø-huset i retning havna. Deretter dreie høyre og ut langs med en kjerrevei med Storebæltsbroen i horisonten. Ut på stier langs med vannet. Opp på små høyder, langsmed høye "klitter", gjennom en tunnel av viltvoksende kratt, flere "klitter", utsiktspunkt og benker, gjennom sommerhus-område, motbakke opp mot Reersø Kirke, forbi Reersø Kro og i mål.


Per på vei mot mål.

3 fornøyde SK Kraftere!!


Det ble kjempetider på Geir og Bjørn Harald, og ny pers på undertegnede. Vi må si oss godt fornøyd med 4. plass, 9. plass og 19. plass.

For resultater, sjekk:
https://app.lap.io/event/2014-reersoe-loebet/results

Dette skriver Høng Løbeklub på sin hjemmeside:
Høng Løbeklub arrangerede for første gang Reersø løbet. 104 tilmeldte løbere klarede den 8,3 km lange rute. Vejret var med løberne og kagen og kaffen efter løbet var også hel perfekt. Bee Andersen fra Høng Løbeklub var hurtigste kvinde i tiden 37.04. Mikkel Due Machat fra Team Hechmann Sport var hurtigste mand i tiden 31.54. Hurtigste dreng var Christoffer Bredgaard i tiden 38.50. Der var et internationalt islæt over løbet. 3 nordmænd havde taget den lange tur til Reersø og satte et nordisk kolerit på løbet. Paw Larsen, formand for Høng Løbeklub er yderst godt tilfreds med forløbet af Reersø Løbet. Det er første gang klubben står for arrangementet, men alt fungerede fint og stor tak til alle løbsmedhjælperne.

Etter hyggelig "mingling" rundt Reersø-huset med kaffe og kaker, måtte den norske delegasjonen takke for seg. 7 timer i bil ventet for at vi skulle være klare på jobb i gamlelandet allerede mandag morgen.

Vi kommer gjerne igjen neste år, men da med en ekstra dag. Tusen takk til Høng Løbeklub for at dere overtok arrangementet og holder liv i en flott tradisjon, Reersø Løbet.
4 kommentarer:

 1. Gratulerer med super innsats!

  SvarSlett
 2. SK Kraft har startet utendørssesongen. Det er VÅR!!
  Gratulere alle sammen.
  J

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye! Spreke folk! :-)

  K

  SvarSlett
 4. Det er tydelig at gutta har forvaltet formen bra gjennom vinteren. Bra innsats!

  SvarSlett