torsdag 17. mars 2016

Reersøløbet 2016

Det er tradisjon. 4 karer reiser med sliten SAAB til Danmark for å løpe. Og sliten SAAB svikter ikke. Ei heller flyverten Bjørn-Harald som stiller med kaffe, mineralvann, baguetter og sjokolade fra baksetet. Og Rune underholdt med quiz i alle kategorier, inkludert SK Kraft's egen blogg. Foran satt Øystein og var 2 par ekstra øyne på veien. Det trengtes da sikten var ca 10 meter grunnet tjukk tåke fra Gøteborg til Reersø.

Vi kom trygt frem, fyrte i peisen, fikk noe godt å drikke og hoppet til køys.

Dagen etter var det tradisjonen tro dansk frokost med rundstykker, egg, bacon mm. Så en liten shoppingtur før vi testet de 8,3 km rundt "øya". Fortsatt noe tåke, men vindstille. Senere ble det middag på Reersø Kro, med og uten gluten, før vi avsluttet kvelden i sommerhuset.

Søndag er løpsdag. Dansk frokost og siste forberedelser til løpet.

Uniformen er på. Vi er klare!

Vi var spente på om seieren endelig skulle gå til Norge. Tidligere år hadde SK Kraft hevdet seg i toppen uten å gå helt til topps. I år var Øystein med og vi ante en sjanse.

Ny deltagerrekord på 151 deltagere. Vindstille, men litt kaldt. Lang tights eller kort tights?

Starten gikk kl. 13.00. Første km er svakt nedover på asfalt. Så dreier løypa mot høyre inn på en grusvei. Ut mot kysten. Langs kysten på sti rundt hele øya. Siste 2 km på grusvei og asfalt inn mot mål.
Og først i mål ble Øystein med en utrolig bra tid. Han var hele 3 minutter foran nestemann i mål. Bjørn-Harald gjorde også et solid løp med ny pers. Rune debuterte på bra tid med forkjølelse i kroppen, mens Per kom litt bak, også med forkjølelse.

Se resultater her:
https://app.lap.io/event/2016-reersoe-loebet/results

Reportasje her:
http://sn.dk/Kalundborg/Reersoeloeb-satte-rekord/artikel/559802

Etter løpet var det tradisjonen tro kaffe og kaker i Reersøhuset. Øystein ble ropt opp for å motta 1. premien.
 Søndag kveld var vi tilbake på Reersø Kro. Her ble det blan annet servert stegt ål med persillesaus og poteter, en lokal rett. Denne kro har sågar eget ålebasseng!!

Mandag gikk turen hjem og SAAB'en klagde ikke en eneste gang. Vi er klare for sesongen og om et år er vi tilbake på Reersø.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar