lørdag 20. juni 2015

Nordmarka skogsmaraton 2015

Lørdag 20.juni ble skogsmaraton arrangert for 22 gang. 731 deltakere var klare for å kjempe seg gjennom en helmaraton i vakre nordmarka. Værgudene viste seg fra godsiden med blå himmel og en sol som varmet, kanskje i meste laget? Prognosene fra YR viste opp mot 20-21 grader midt på dagen, og da kan det bli hett å løpe maraton.

Stemningen i start området var upåklagelig. Akkurat passe avslappet og trivelig som det alltid er før disse lange løpene. Heming Leira var på plass som konferansier, en jobb han er usedvanlig dyktig til. Han prater om stor og smått, intervjuer forbipasserende, og skaper en god ramme rundt arrangementet.
Gjermund blir intervjuet og må fortelle om skogsmaratondebuten en gang på 90 tallet som endte med at mr. Sørstad måtte fraktes ut av  skogen i ambulanse.

SK Kraft stilte med 5 løpere på start. Nina debuterte på distansen, og valgte å starte kl.09.00.
Tom-Rune, Bjørn Harald, Morten og Dag startet kl. 11.00.
Spente løpere har hentet startnummer

Målsetningen for løperne var ulik. Noen var ute etter å komme under 3 timers grensa, andre for å slå tidligere tider, mens andre igjen hadde fokus på å få seg en fin tur gjennom flotte normarka for så å kunne krysse av nok en maraton i samlinga:)
Avslappet stemning før start.

Årets løp hadde en liten endring i løypetraseen, men dette utgjorde ingen stor forskjell i forhold til hvordan løypa har vært tidligere. Ellers var det god bevertning på de mange drikke / matstasjonene ute i skogen. Blide og hyggelige mennesker serverte og heiet oss løpere fram. Takk til dere!

Som nevnt var det meldt god sommertemperatur. Heldigvis kom det snikende noen skyer som gjorde at det ikke ble så hett som fryktet, og i tillegg var det en fin avkjølende trekk i lufta. Dette gjorde sitt til at det var behagelig å løpe.

Selve løypa er spennende og utfordrende på mange måter. Dette er ikke løypa for de som ønsker å perse på distansen, men absolutt en flott løype å debutere i. Underlaget består stort sett av gode grusveier, bortsett fra et par km med sti parti som krever litt ekstra fokus på balanse og koordinasjon. Men egentlig så er det godt som et lite avbrekk fra grusveien:) I tillegg er det en del bakker både oppover og nedover. Min  klokke viste 731 høydemeter.
Fornøyde løpere!

Godt med litt påfyll etter strabasene!
Nina i mål etter sitt første maraton

Alt i alt en flott dag. Morten kom inn som nr 7 totalt og ble klassevinner i 40 - 44. Tiden ble 2.59.25 - helt rått!! Dag smatt inn på 10 plass totalt og ble nr 2 i klasse 45-49 med tiden 3.02.00.
Bjørn Harald løp inn på sterke 3.13.38 til tross for en akilles skade. Nina løp sitt første maraton på den flott tiden 5.53.50. Tom-Rune gjennomførte uten tid.
Gratulerer til alle med knallgod innsats!
Resultater
Reportasje og bilder fra KONDIS


1 kommentar: