torsdag 24. juli 2014

Etape Bornholm 2014

Den 20 juli ankom seks familier med totalt 26 barn og voksne Bornholm for å delta i årets Etape Bornholm 2014.
Allerede høsten 2013 lanserte Øystein Mørk, som har deltatt fire ganger tidligere, ideen om å reise flere fra klubben slik at SK Kraft kunne stille lag til årets arrangement. Etter litt frem og tilbake endte det med at seks familier reiste nedover til Bornholm.

Dueodde feriepark har vært vår base denne uken, og praktiske leiligheter tett på en fantastisk sandstrand har sørget for høy trivselsfaktor og god restitusjon for alle deltakere.

Beachflagget markerer leieren til SK Kraft.

Etape Bornholm er et etappeløp som går over fem dager.
Mandag Hasle: 10km flatt løp
Tirsdag Dueodde: 5,8km strandløp
Onsdag Almindingen 7,8km skogsløp
Torsdag Hammeren 8,6km bakkeløp
Fredag Rønne 10km flatt løp

I tillegg er det barneløp mandag, onsdag og fredag. Mens ungdommen løper tirsdag, torsdag og fredag.

HASLE
Alle kom greit gjennom den første etappen. Godt å komme i gang. Laget gjorde samlet sett en flott innsats og ligger på femte plass av totalt 32 lag. Øystein løp inn til en finfin 5 plass. Barna gjorde en flott innsats og var godt fornøyd etter målgang.
 

Endelig er vi klare for første etappe:)


DUEODDE
Dette var kanskje det løpet det var knyttet mest spenning til. Hvordan skulle det bli å løpe 5,8km i sand? Det som var veldig praktisk var at løpet gikk omtrent rett utenfor stuedøra:)
Denne dagen deltok ungdommen for første gang.
Det ble et morsomt og krevende løp hvor alle kom greit gjennom med sand mellom tærne.

Dagens deltakere klare for løp på stranden

ALMINDINGEN
Denne dagen skulle vi inn i Bornholms dype skoger. Et kupert løp på 7,8km. Fordelen med å løpe i skogen var at trærne ga en del skygge for solen, noe som gjorde det litt mindre varmt å løpe. Etter dagens etappe ligger Øystein fortsatt på en trygg femte plass, og laget befestet sin femteplass i lagkonkurransen. Barna løp sin andre etappe.
Thea og Amalie klar for dagens etappe

Hammeren
Torsdag var det tid for bakkeløp i Hammeren. Denne gangen var det de voksne og ungdommen som skulle i ilden. Dette ble den lengste kjøreturen denne uken på ca 50 minutter. Vi kjørte langs østkysten av Bornholm og fikk se storslagen natur. Selve Hammeren ligger lengst nord på Bornholm og har en del fjell og klipper. Løpet gikk bra for både ungdommen og den voksne delegasjonen. Øysten holder på en super 5.plass, mens laget fortsatt har taket på 5.plassen i lagkonkurransen.  Vi fikk nesten Tour de France vibber på slutten av løpet der vi løp i en bratt oppoverbakke full av lykkeønskninger malt på asfalten.
Etter løpet ble det hotdog ved havnen før vi rettet kursen mot Dueodde igjen.

Martin snart på toppen.

RØNNE
Den store finalen skulle avholdes i Rønne. Flere av oss har kjent litt på stive og ømme bein gjennom uka. Men nå skulle de siste kreftene mobiliseres. Denne dagen skulle alle løpe.
Her er deler av Kraftløperne som deltok siste løpsdag
Nok en gang kom alle seg gjennom løypene og fikk hver sin velfortjente medalje. Det ble en flott avslutning på en fantastisk uke med bare godvær og blide mennesker:) Øystein ble nr. 5 totalt og laget vårt endte tilslutt på en finfin 6. plass av totalt 32 lag.
Øystein på podiet, vi gratulerer!
Slik ble Etape Bornholm 2014 for SK Kraft. Vi må innrømme at vi allerede nå vurderer sterkt å bestille plass til neste år også, for dette har vært en kanonbra ferie for både små og store.
Jo, det blir nok Etape Bornholm også neste år:)
For resultater se link

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar