mandag 9. juni 2014

Dokka opp 2014

Jørgen Sveaas og Øystein Mørk var så klar det går an å bli for Dokka opp på lørdag. Øystein mener at Dokka opp er det løpet han er mest sliten når han kommer i mål av alle løp han løper. Det er grunnen til at det ofte går noen år mellom hver deltagelse. Men i år var det visst glemt hvor bratt det var.
Vær, temperatur og føret var upåklagelig, så da var bare å gi gass fra start.
Jørgen trengte en fin gjennomføring før Birken og Øystein før Kantebakk opp tirsdag og Karlstad halvmaraton til helga.
Ikke uventet gikk Øyvind Heiberg Sundby og Per Kristian Nygård i tet. Rett bak fulgte Vegard Skinnes og Øystein. Vegard er en ung lokal kar som driver både med skiskyting og løping. Han var rett bak teten både i Dokka opp og Koboltgruvene opp i fjor, så det var ikke overraskende at han faktisk fulgte godt med. Øyvind dro på og det ble Vegard som fulgte nærmest. Per Kristian fikk det midt i løypa, så Øystein kom inn som nr. 3 på 20.10. 35 sekunder bedre tid enn i fjor, så det er bra.
Jørgen tok det rolig fra starten av. Planen var å plukke plasser gjennom hele løypa. Det gikk etter planen og Jørgen
var langt opp på resultatlista i mål. Sliten, men ikke utslitt :-) Tiden ble 24.55 hele 4 minutter bedre en sist.