søndag 5. mai 2013

SK Kraft nr. 1 og 2 i Romerike 6-timers

Tidlig lørdag morgen satte Lise, Morten og Dag seg i bilen for å kjøre til Romerike. Stedet mange ser på som 6-timer løpernes mekka.
Morten og Lise skulle debutere, mens Dag har vært med på galskapen noen ganger før.

Været viste seg fra sin verste side. Regn og tildels kraftig vind med tilhørende lav temperatur gjorde valg av bekledning litt vrient. Alltid kjedelig å fryse, men heller ikke godt når det blir for varmt - altså, mye å ta hensyn til.

Men vi fant da ut hva vi skulle ha på oss. Vi fikk satt bordene våres opp og gjort de siste forberedelsene før vi skulle ut å løpe.
Startskuddet gikk og vi var klare for en lang løpetur som skulle avsluttes kl 16.00 om alt gikk etter planen. Målet til Lise var å løpe maraton for aller første gang. Tidligere har hun løpt 23km som sin lengste tur. Morten og Dag planla å starte i 4.30 tempo - så var det bare å se hvor lenge det holdt.

I starten på slike løp er det alltid noen som går hardt ut. At fjorårsvinner Audun Skogen startet i nærmere 4.0 tempo var ikke noen overraskelse. Mannen har jo løpt over 80km på 6 timers tidligere. Kunsten er å kjenne sin egen begrensning og ikke la seg rive med. Etter halvmaraton lå vel Morten og Dag nede på en 7-8 plass. Lise løp lett, og alt var såre vel med Kraftgjengen.

Hver time kom en oppdatering fra speaker Olav Engen. Etter ca tre timer og maratonpassering kunne han fortelle at Morten hadde klatret opp til 2.plass og Dag lå på 1. plass. Flere av de som lå foran oss hadde enten brutt, eller fått seg en nedtur av ulike årsaker.
Dag ledet med en runde på Morten (600m) mens Morten hadde en runde på han som lå på 3.plass.
De siste to timene begynte beina sakte men sikker å bli bra møre.
Lise gjorde en kanondebut på maraton og ga seg etter 4 timer og 50 minutter. Dette lover bra for maratonfremtiden Lise:) Gratulerer!

Dag og Morten fortsatte løpet og fikk tilbakemeldinger på at stillingen var uendret når det var rundt en time igjen. Da var det Morten som hadde friskest bein. Han dro sakte men sikkert i fra Dag, som hadde begynt å få det. Helt på slutten var det kun 400 meter som skilte, og begge holdt omtrent samme tempo. Speaker ropte STOPP, og 6 timer med fin løping var over.
Resultatet ble dobbel pallplass til SK Kraft. Ny pers på begge guttene. 76,6km på Dag og 76,2km på Morten - og for en debut av Morten:) Han har mye ugjort når det gjelder ultraløp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar