lørdag 16. februar 2013

SK Kraft løp Bislett 50km

Så var dagen endelig kommet. Det har ligget mye spenning i lufta i forbindelse med dette løpet. Frykten for å bli syk har preget flere av løperne, noen ble syke også, men rakk å komme i form igjen. Fire av gutta debuterte på distansen, noe de gjorde med stor bravur!

Vi var inn på Bislett litt før kl. 09.00 - der var tonen behagelig avslappet. Ved inngangsdøra stod vår gode klubbkamerat Kjetil og ønsket velkommen. Han skulle bistå Geir og Sharon med arrangementet, som forøvrig ble et alle tiders arrangement!

Før løpet var det fokus på plassering av servicebord som skulle romme div drikke og utstyr som kunne komme til nytte under løpet.
Øystein var vel den som kom med dagens drikkeflaske. I mangel av noe bedre hadde han rett og slett knabbet sønnens drikkeflaske.
Etter siste finpuss var SK Kraft gjengen klare for å løpe 50 km. Sjekke de nye løpetrøyene våre!

Målene våre var ulike, noen satset på en tid rundt 5.30, andre ville gjerne ned mot 3.30.
Da startskuddet gikk la Morten og Øystein seg kjapt i tetgruppa, deretter fulgte Dag og Bjørn Harald. Per la seg lenger bak, han ville ha en rolig start og fornuftig disponering av kreftene.

Etter ca halvløpt løp hadde vi Øystein på en flott fjerde plass, Morten lå på en sjuende plass, Dag på niende, Bjørn Harald på tiende og Per lå på en femtiniende plass.
Å løpe på Bislett går veldig lett i begynnelsen, som i de fleste løp. Men, så merker man etterhvert tempo, underlag og kanskje mangel på nok mengdetrening:)

I dag var det Øystein som fikk føling med krampa først. Øystein passerte ca 25km på  1.33. Det er raskt! Han lå altså an til en slutttid på kanskje rundt 3. 10. Men lange løp har en tendens til å gi oss løpere noen ubehagelige opplevelser. Desverre fikk Øystein skikkelige kramper, og valgte å stoppe etter helmaraton med sluttid på 3.06.

Morten, Dag, Bjørn Harald og Per fortsatte løpet, men ikke uten plager de heller. Flere av oss måtte stoppe for å strekke ut noen kramper + besøke toalettet opptil flere ganger. Morten var råsterk i dag, til tross for vondter mot slutten holdt han hele veien inn - grattis Morten med kjempeløp:)

Bjørn Harald og Dag var aldri veldig langt fra hverandre, på det meste skilte det 51 sek. Og til slutt ble det nesten dødt løp. Per løp sitt eget løp og klatret fra 59 til 53 plass den siste halvdelen av løpet.
Uansett, knallbra innsats av alle SK Kraft gutta!
Da løpet var over, så resultatlista slik ut for SK Kraft sin del: klikk på bildet!

Heming Leira holdt koken som speaker. Det var mange som hadde tatt seg bryet med å sende inn hilsninger til oss - skal si de varmet godt når det begynte å røyne på. Takk til dere:)

Det var utrolig morsomt å være med på et løp hvor noen av landets beste løpere hadde bestemt seg for å gjøre et forsøk på å komme under 3 timer. Og det klarte de utrolig nok å gjøre. John Henry Strupstad og Jarle Risa jaget ny norgesrekord ved å dra fem runder hver i slengen.
Vi gratulerer begge med et kanonløp:) Skal heller ikke glemme prestasjonen til Gjermund - med de mengdene han har i beina om dagen, så er det imponerende med 3.09 og tredje plass.

Her ser vi Jarle Risa ( 2.58.43) som vant i midten, John Henry Strupstad (2.59.00)  med andre plass til høyre, og Liergutten Gjermund Sørsdal( 3.09.06) på en flott tredje plass.

Damepallen ble slik: f.v.  Marianne Mæhlum, Dorte Foss og Rita Steinsvik